petek, 21. maj 2010

Transfer




Ko sem braskala po internetu in našla sliko ure nizozemskega umetnika  Roberta van der Steeg's-a , sem takoj vedela da bom to uro uporabila za transfer. Transfer sem delala prvič, zato sem še toliko bolj vesela, da mi je obesek uspel. Seveda bo ostal pri meni. Zraven pa si naredim še prstan.


Darja

sreda, 12. maj 2010

Kato polymer clay



Majda je prva prišla v stik s Kato polymer clayem na euroclay festivalih. Ker naj bi bil trdnejši, sem ga želela preizkusiti za bolj fine izdelke. Tokrat sem s kato polymer clayem prvič delala. Je neprimerno bolj trd od Fimo mase, ampak ko ga enkrat začneš vrteti skozi pasta mašino, potem takoj opaziš razliko. Kato se tako lepo razvalja na zelo tanko debelino, da sem bila presenečena, da tudi jaz lahko tako lepo valjam (meni do sedaj ni uspelo zvaljati lepega pravokotnika na pasta mašino). Tudi pri oblikovanju se je Kato lepo obnesel. EDINO, ko ga pečeš na 150 stopinjah pa res smrdi.

Tako je nastala tale črno-bela ogrlica. Na eni strani sem dodajala tanke kačice (ko to delam s Fimo maso se po pečenju vedno drobijo) in kroglice. Na drugi strani pa sem v že pečene delčke vrezala vzorce z nožkom za linolej. In mi je uspelo.


Darja

torek, 11. maj 2010

Prihaja poletje



Prvomajske počitnice so bile v znamenju branja knjig in nabiranja školjk s hčerkama. Vsako leto za prvomajske počitnice raziskujemo plaže in nabiramo školjke, ježkove lupime, rakove klešče,... ki jih je morje na plaži odložil pozimi. To bi jaz lahko počela cel dan.  Pri tem pa sem dobivala polno novih idej, ki še čakajo, da jih naredim.

Tale obesek je narejen za k poletni tuniki in upam, da ga bo lastnica lahko čimprej nosila (poletje, kje si???).


Darja