nedelja, 27. februar 2011

Vabilo pomladi


Naše stanovanje smo že oblekli v pomladne barve. V petek sem pospravila še zadnje zimske okraske in na dan privlekla spomladanske okraske. Ko sem vse razporedila, sem ugotovila, da v dnevni sobi primankuje rož (po možnosti takih, ki jih ni potrebno zalivati). Tako smo se včeraj popoldne s puncama lotile izdelovanja rož. Ker imamo rade žive barve, so tudi nastale rože veselih barv in kar prikličejo pomlad v dnevno sobo. Naredile smo 4 večje in 2 manjši roži (rože imajo cvetove na obeh straneh) in dve smo že podarili (pomlad je treba deliti). Ostale smo nam še zgornje 4 in prav kmalu jih naredimo še, da bo čimbolj "dišalo" po pomladi.





Prejšnji teden sta nastali še dve novi strani v mojem Londonskem albumu. Te dve strani sem že dolgo imela v glavi in sem ju naredila z velikim užitkom. Posvečeni pa sta pitju kave v Sturbucksu, kjer sva si z Majo vsak dan privoščili kavo z vsemi dodatki.  Zato sem na drugi strani dodala napis: 

A cup of coffee...
a good friend...
=
a great morning.

In res ti pitje kave s prijateljem polepša dan (sploh če je to v Londonu).

Uživajte ob dobri kavi!

Darja








ponedeljek, 14. februar 2011

I Will Always Have London


Zadnjo soboto v januarju smo Maja, Majda in jaz preživele popoldne ob ustvarjanju scrapbook albuma. Maja nama je pokazala in nama pomagala sestaviti album (moj prvi!). Seveda, je bila tema naših albumov London. Na to sobotno popoldne sem se že dolgo pripravljala, saj sva z Majo zbirali material že na najinih obiskih Londona. Potem pa sem še cel teden razmišljala kateri papir naj uporabim za naslovnico in kakšne barve naj bodo. Na koncu sem se odločila, da bo naslovnica živih barv (ker je tudi London živobarven). Moder papir ob strani sem celo sama naredila, tako da sem v programu napisala vse besede, ki me spomnijo na London in nato te besede natisnila na moder papir. Sobotno popoldne je minilo kar prehitro.

Doma pa sem se lotila ustvarjanja stranji, ki jih bom na koncu zvezala v album. Materiala je ogromno in kar težko se je odločiti kaj dati v album in kaj ne. Odločila sem se, da na njegove strani nalepim najljubše spomine na Lonodon. Zato sem najprej naredila strani Covent Gardna, saj sva tam preživeli največ časa (če boste šle kdaj v London, potem morate iti tja). Strani sta polne slik in barv, ampak tak je tudi Covent Garden.





Ob izdelovanju tega albuma res uživam, saj se z njem vračam v meni ljubo mesto.


Darja






nedelja, 13. februar 2011

Obraz



V Londonu sem si kupila štempiljko z obrazom in sedaj sem jo preizkusila. Moram priznati, da sem z nakupom zelo zadovoljna.

Obesek v ciklamni barvi sem delala že od novembra. Nisem in nisem imela ideje v glavi kako jo narediti. Odločila sem se, da naredim obraz in ko sem začela gnesti in naredila odtis obraza, se je končna slika začela sestavljati.

Mislim, da bom kmalu naredila še nekaj obrazov.


Darja